sondakika-haberlerim.blogspot.com Haber :
Home » » YENİ HALİNİ GÖREN GÖZLERİNE İNANAMIYOR!

YENİ HALİNİ GÖREN GÖZLERİNE İNANAMIYOR!

YENİ HALİNİ GÖREN GÖZLERİNE İNANAMIYOR!


Türkiye, Sezer İnanoğlu ismini ilk olarak 1971 yılında 'Sezercik Yavrum Benim' adlı filmle tanıdı. O yıllarda 4 yaşında olan İnanoğlu, rol aldığı birçok filmde kendine has sevimliliğiyle Türk izleyicisinin kalbinde taht kurdu.




 
Sezercik, büyüdüğünde oyunculuk yerine yapımcılığı tercih etti. Ancak son yıllarda adı, yaptığı filmlerle değil silah kaçakçılığı ve uyuşturucuyla anılmaya başladı. 10 yıl önce televizyoncu eşi Nil Pınar'ın Kanlıca'daki yalılarında intihar etmesi, Sezer İnanoğlu'na büyük şok yaşattı. Bu olaydan sonra yavaş yavaş kendi çevresinden uzaklaşarak farklı arkadaşlıklar kuran İnanoğlu, belli dönemlerde de hastaneye yatarak depresyon tedavisi gördü. Rol aldığı bazı filmlerde uyuşturucu satıcılarını bozguna uğratarak polise teslim eden Sezercik, bu kez Türk izleyicisinin karşısına elleri kelepçeli olarak çıktı.

Polisle girdiği çatışma sonunda yakalanan Sezer İnanoğlu, bugüne kadar aldığı aşırı kokain sebebiyle sadece birkaç saat uyuyabiliyor. Sürekli halüsinasyonlar gören ve ciddi problemlerle baş etmek zorunda kalan Sezercik, şimdi 40 yaşında. Yeşilçam'ın sevimli ve afacan çocuğunun nasıl bu duruma geldiği ise kafaları kurcalıyor.

Sezer İnanoğlu'nun çocukluk arkadaşı olan Ay-Yıldız mayolarının sahibi Murat Erdoğan, arkadaşının eşinin ölümüyle birlikte bunalıma girdiğini söylüyor. Bir senedir İnanoğlu'yla görüşmediklerini ifade eden Erdoğan, arkadaşının son dönemlerde kendilerinden uzaklaşarak farklı çevrelere girdiğini anlatıyor. Ediz Hun 40 yıl önce film setlerinde tanıdığı İnanoğlu'nun o yıllarda bu hale geleceğini kimsenin asla tahmin edemeyeceğini belirtiyor. Oyuncu arkadaşı Sibel Turnagöl, genç yaşlarda babasını kaybeden Sezer İnanoğlu'nun yanlış arkadaş çevresine girerek uyuşturucu batağına saplandığını aktarıyor. Yakın arkadaşı Engin Keçeli ise İnanoğlu'nun alkol bile kullanmayı sevmediğini ifade ederek, "Uzun yıllar arkadaşlık yaptığım Sezer, çok sevecen ve pozitif biriydi. Bu hale nasıl geldi inanmakta zorluk çekiyorum." diyor. İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Yargıç, uyuşturucu kullananların tamamına yakınının arkadaşlarının etkisiyle madde almaya başladıklarını aktarıyor. Yargıç, "Uyuşturucu madde kullanmada ve bu durumu sürdürmede arkadaş çevresi büyük önem taşıyor. Kesinlikle hiç kimse arkadaş çevresi olmadan uyuşturucu kullanmaya başlamaz." diye konuşuyor.

Parası olan bir kişinin çok kolaylıkla istediği miktarda uyuşturucu bulabildiğini vurgulayan Yargıç, kişilerin zamanla rahat uyuşturucu kullanabileceği çevreye alıştığını kaydediyor. Oyuncu Sibel Turnagöl, uzun yıllar arkadaşlık yaptığı Sezer İnanoğlu'nun bu duruma gelmesinden büyük üzüntü duyduğunu dile getiriyor. 

İnanoğlu'nu 18 yaşından beri tanıdığını anlatan Turnagöl, arkadaşının dürüst ve kendi halinde biri olduğunu savunuyor. Arkadaşının babasını kaybedince yanlış kişilerle beraber olmaya başladığını vurgulayan oyuncu, şunları söylüyor: "Arkadaş çevresi bu duruma gelmesinde etkili olmuş olabilir. Muhtemelen zayıf anında iradesizlik göstermiştir. Hayatın içinde tek başına kaldı. 

Babasının ölümü, evliliğinin kötü sonuçlanması kendini yalnız hissetmesine neden oldu. Bu dönemlerde yanında olan insanlar doğru kişiler değildi." Sezercik'in çocukluk arkadaşı Murat Erdoğan, İnanoğlu'nun, karısının ölümünden dolayı vicdan azabı duyduğundan bahsederek, "O olaydan sonra yavaş yavaş bizim çevremizden koptu. Son dönemlerde depresyon geçirdiğini ve hastaneye yattığını da duymuştum." diye konuşuyor.

Hülya Koçyiğit: Annesi gibi ben de evlat acısı çekiyorum

Sezer İnanoğlu'nun birçok filminde annesi rolünde oynayan Hülya Koçyiğit, İnanoğlu'nu evladı gibi gördüğünü ve olaydan dolayı büyük acı hissettiğini belirtiyor. Koçyiğit, İnanoğlu'nun yanında olmadığı için kendini suçluyor. İnanoğlu'nun küçük yaşlarda büyük ilgi gördüğünü vurgulayan sanatçı, sözlerini şöyle sürdürüyor: "İnsanlar büyüyünce de bu başarısını devam ettirebilecek mi, diye düşünür. Sezer de bunalıma girmiş olabilir. 

İyi bir meslek, hobi ya da onu kuşatacak iyi bir aileye sahip olamadı. Hâlbuki babasının ve amcasının yolunu sürdürebilir ve çok başarılı işlere imza atabilirdi." Sezercik'in yanlış arkadaş kurbanı olduğunun altını çizen Koçyiğit, "Babasını erken yaşlarda kaybettiği için model alabileceği kimse kalmadı." diyor. Uyuşturucunun çağımızın en büyük düşmanlarından biri olduğuna değinen Koçyiğit, "Ebeveynler mutlaka tedbir almalı." uyarısında bulunuyor.
6 Ocak 2014 Pazartesi | 20:28 | Sosyal Paylasim: :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !