sondakika-haberlerim.blogspot.com Haber :
Home » » En Tehlikeli 10 Köpek Cinsi

En Tehlikeli 10 Köpek Cinsi

En Tehlikeli 10 Köpek Cinsi





  Köpekler de aynı insanlar gibi. Dış görünüşlerine bakarak tehlikeli olup olmadıklarını anlamak oldukça zor. Bu yazıda, çok sevimli gördüğümüz bazı köpeklerin bile aslında dünyanın en tehlikeli köpekleri arasında olduğunu göreceksiniz. Her ne kadar köpekleri dostlarımız olarak görsek de, onların ne derece tehlikeli olabiliceklerini unutmamamız gerekir.Şunu da belirtmek isterim ki köpeklerin tehlikeli olmaları sadece onların ırkları ile alakalı değil, daha çok onların yetiştirme tarzlarıyla alakalıdır. İşte dünyanın en tehlikeli 10 köpek cinsi;


1- Pitbull


Amerikan Pitbul Teriyeri buldog ve teriyer köpek cinslerinin çiftleştirilmesiyle ortaya çıkmış melez bir köpek türüdür.Kısa ve güçlü bir çene yapısına sahip olan pitbulların yetiştirilmesi ve büyütülmesi yasaktır. Bu köpeklerin fiyatları yaklaşık olarak 1000-1500 dolar arasında değişmekten olup el altında satışları yapılmaktadır.İyi eğitilmiş bir pitbulun fiyatı ise 3000 dolara kadar ulaşabilmekte...





2- Rottweiler

Alman kökenli olan Rottweiler köpekleri ismini Almanya'nın Rottweil kasabasından alır. Sakin,kendinden emin,güvenilir bir yapıya sahip olan Rottweiler köpekleri eğitildikleri takdirde çocuklarla da çok iyi anlaşırlar.






3- Alman Çoban Köpeği
Alman kurdu olarak bilinir.Saf bir ırktır. Diğer bazı köpek türleri gibi bir kaç ırkın çiftleştirilmesiyle elde edilmemiştir. Fiziksel yapı olarak iri bir yapıya sahip olan Alman Kurtları zeki, akıllı ve kolay eğitilebilen bir yapıya sahiptirler.






4- Haski

Yaklaşık -50 derecede dahi yaşayabilen bir iş köpeğidir.Tüy yapıları çok sıktır,bu da çok soğuk havalarda dahi yaşayabilmelerini sağlar. Haski olarak da bilinirler. Özgür ruhludurlar. Çocuklarla iyi anlaşırlar.






5- Alaska Malamutu


Alaska kurdu olarak da bilinirler.Genellikle Haskilerle karıştırılılar.Haskilere göre daha iri yapılı,kahverengi gözlü,kıvrık kuyrukludur.Düşmanlarına karşı saldırgan ve savaşçıdırlar.







6-Doberman

Yine Alman kökenlidir.Dobermanlar hızlı ve atiktirler. Koruma köpekleri olarak yetiştirilebilirler. Renkleri siyah,koyu kahverengi ve pas rengini içerir. Ortalama 11-13 yıl arası yaşarlar. Dominat karakterdedirler. Arama-bulma çalışmalarında da kullanılan Dobermanlar çevrelerinde tehlike yaratıcak bir olay olduğunda saldırganlaşırlar.




7- Chow Chow
Çov Çov,Çin aslanı olarak da bilinirler.Çin aslanları özgürlüklerine çok düşkündür,ayrıca beraber yaşadıkları insanlara çok bağlanırlar. Düzenli bir şekilde gezdirilmeleri gerekir, aksi takdirde tembelleşirler.







8-Presa Canario
Kanarya Adaları kökenlidir.Presa Canario köpekleri korkusuzdurlar. Yakın koruma köpekleridir. Asil bir köpektir. Eğer kendisine saldırıldıysa ya da saldır emri verildiyse saldırırlar. İnanılmaz güçlüdürler.İlk olarak Kanarya Adaları'nda görülmüştür. O yüzden bu ismi almıştır.







9- Boxer

Boxerlar,Alman kökenlilerdir.Bullenbeisser Mastiffi cinsi köpek ile Buldog cinsi köpeğin çifleştirilmesi ile geliştirilmiştir.Oldukça güçlü ve tehlikelidirler. Birinci Dünya Savaşı sırasında Alman Ordu tarafından kullanılmışlardır.Özgüvenleri yüksektir,teklikeli ve korkusuzdurlar.







10- Dalmaçyalı

Dalmaçyalı, Hırvatistan kökenli bir ırktır.Faytonların yanında eşlik eden köpekler olarak kullanılmışlardır. Enerjik ve hareketlidirler.İnsanlarla iyi iletişim kurarlar.İnatçıdırlar. Yalnız kalmayı sevmezler. Hafızaları oldukça iyidir.



8 Aralık 2013 Pazar | 23:06 | Sosyal Paylasim: :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !