sondakika-haberlerim.blogspot.com Haber :
Home » » Kayıp Dünya’da kedi büyüklüğünde fareler bulundu

Kayıp Dünya’da kedi büyüklüğünde fareler bulundu

Kayıp Dünya’da kedi büyüklüğünde fareler bulundu



   Papua Yenigine’nin kayıp dünyasını araştıran bilim adamları dev fareleri görünce çok şaşırdılar

   Bu kocaman yaratık bilim adamlarının kampına yemek aramak için sızdığında, onun ilk önceleri bir kedi olduğunu sanmışlar. Fakat birçok ziyaretten sonra kendisini evcil bir şekilde tutmalarına izin verdikten sonra bilim adamları bunun bir kedi değil, dev bir fare olduğunu fark etmişler.

ENDONEZYA’NIN KAYIP DÜNYASINDA BULUNDU

   Bu devasa kemirgen uzmanların, şimdiye dek bilinmeyen hayvanların ve bitkilerin kayıp dünyası olarak niteledikleri Endonezya’nın derinliklerinde bulunmuş.

   Öte yandan boyutla alakalı olarak bu alanda bulunan keseli pigme sıçanının dünyanın en küçük keselisi olduğu düşünülüyor. Bu keseli sıçanlar yavrularını keselerinde taşıyorlar.
“Bu iki hayvan, bilimin şu ana kadar keşfedemediği hayvanlardı ve bu hayvanları keşfetmenin gerçekten heyecanı içerisindeyiz” dedi Endonezya’nın Papua eyaletinin balta girmemiş ormanlarına giren heyetin keşifçilerinden biri.
 

   2005 yılında, ekip ilk olarak, modern insanın ayak basmadığına inanılan Foja Dağları’na gitti. Bu ziyarette, bilim adamları düzinelerce yeni bitki, kuş, kelebek ve kurbağa türü keşfetti. İkinci gezilerinde ise bu dev sıçanı ve pigme keseli sıçanını keşfetmenin heyecanı içerisinde kaldılar.

   “Dünyanın bir yerinde bu kadar izole edilmiş ve vahşi yaşam dokusunu en iyi şekilde muhafaza eden böyle bir yer olduğunu bilmek gerçekten bizlerin içini rahatlatıyor” dedi Amerika destekli vahşi yaşam grubu Conservation International’ın yardımcı başkanı Bruce Beehler.
 

   Dev sıçan 1.5 kg ağırlığında ve normal bir farenin 5 katı büyüklüğünde olması nedeniyle dünyanın en büyük faresi. Kuyruğu hariç boyu 60 cm ve insanlardan korkmuyor.
Ormanın içine doğru yolculuk ederlerken bilim adamları tanımlayamadıkları kuş sesleri duymuşlar ve bu yüzden burada keşfedilmeyi bekleyen daha birçok tür olduğunu düşünüyorlar. Gelecek sene üçüncü bir keşif gezisi yapmayı planlıyorlar.
10 Kasım 2013 Pazar | 03:07 | Sosyal Paylasim: :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !