sondakika-haberlerim.blogspot.com Haber :
Home » » İnsan vücudunda yeni buluş

İnsan vücudunda yeni buluş

İnsan vücudunda yeni buluş


 

   Belçikalı bilim adamları insan vücudunda daha önce keşfedilmemiş yeni bir parça keşfettiler.

   Tıp bilimi yüzlerce yıldır insan vücudunu inceliyor ancak halen tam anlamıyla keşfedemedi. Belçika’nın Leuven Üniversitesi Hastanesi’nde iki bilim adamı insan vücudunda daha önce belirlenmemiş tamamen yeni bir parçayı keşfetti.

   Diz bölgesinde yeni bir bağ doku keşfeden bilim adamları bulunan parçanın dizde bulunan dört önemli bağ dokudan biri olduğunu ve spor yaralanmalarında ve yırtıklarında önemli rolü olan kısımlardan biri olduğunu belirttiler.

   Dizde bulunan anterior cruciate ligament (ACL) adlı dokularda meydana gelen yırtıklar özellikle sporcuların başına sık sık geliyor. Yeni bulunan parçanın bu yırtıklarda bir rolü olduğu ifade ediliyor.

   Yeni bulunan parçaya anterolateral ligment (bağ) adı verildi.

   Belçikalı iki doktor sözkonusu keşfedilmemiş parçayı makroskopik inceleme ve gözlem yaparken buldular. Daha sonra yapılan araştırmada sözkonusu parçadan ilk defa 1879 yılında yazılmış bir anatomi kitabında da rastlandı. Böylece 150 yıl kadar önce bu kitabı yazan bilim adamının haklı olduğu ortaya çıktı.

   Son olarak Haziran 2013′te insan vücudunda yeni bir parça daha keşfedilmişti. Gözdeki kornea tabakasında bulunan parçanın keşfi ile göz ameliyatları daha kolay hale gelmişti.
Keşfi gerçekleştiren Dr. Claes ve Dr. Bellemans bu keşfin bilim için her zaman keşfedecek yeni şeyler olduğunu göstermesi açısından çok önemli olduğunu kaydetti.
10 Kasım 2013 Pazar | 06:31 | Sosyal Paylasim: :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !